XLVI Azomico 

De nieuwe koffiesilo voor uitstekende kwaliteit koffie.

AZOMICO
AZOMICO-azotizzatore-IMG_3776-1030x687

De silo met gebrande koffie; meestal getoond in koffiebars en bij coffee roasters, is erg mooi, spectaculair en trekt de aandacht van mensen, maar er is een groot gebrek: de koffie veroudert erg snel. Met het zuurstofcontact begint het oxidatieproces, dit leidt in zeer korte tijd tot het verlies van aroma’s en uiteindelijk wordt de koffie ranzig.

Hoe koffie te beschermen? XLVI Operai Del Vapore heeft een eenvoudig maar revolutionair idee ontwikkeld dat zorgt voor maximale zichtbaarheid en het behoud van gebrande koffiebonen in de beste omstandigheden: dit wordt “Azomico” genoemd.

De Azomico is samengesteld uit een of meer glassilo’s gekoppeld aan een voedselstikstoftank: we schenken de koffie in de silo’s en openen de kraan van de stikstof die de silo vult. De stikstof vermijdt het vervagen van de vetten en de ontwikkeling van schimmels en gisten. Met de “Azomico” kan stikstof onder druk worden gezet (2 bar), waarbij de aroma’s worden bewaard en gebrande koffiebonen gedurende een zeer lange tijd in de beste omstandigheden worden bewaard.

Om de koffie uit de silo’s te halen, hoeven we alleen de klep van de silo te openen: de bonen zakken in een bak (250 en 500 gram) en vanaf hier kunt u de gewenste hoeveelheid nemen.

Een uniek ontwerp, hoogwaardige materialen en hoge prestaties, dat is de Azomico, een systeem dat is ontworpen om speciale koffiesoorten te bewaren. Twee jaar ontwerp, waarbij we tests hebben uitgevoerd, verbeteringen hebben aangebracht en simulaties hebben uitgevoerd om de gebruiksomstandigheden na te bootsen.

© 2017 All rights reserved.
Ontwikkeling: Chapet & Kim Eijkelboom